Beuningse uiterwaarden

De Beuningse uiterwaarden in de winter

Het mooie weer lokte mij vanmiddag ook naar buiten en ik ben eens door de Beuningse uiterwaarden gaan struinen. Lekker door de modder banjeren en zelf je weg zoeken door de ruigtes. Overal vlogen mooie groepen groenlingen en putters rond die regelmatig kwetterend naar beneden kwamen om de zaden uit de klis te halen.

Sporen van de bever

Ik was verrast door vraatsporen van de bever aan te treffen, want ik had er geen idee van dat die ook al tot hier waren doorgedrongen. Voor mijn gevoel zaten ze alleen in de Ooijpolder. Na wat speurwerk bleek dat ze al veel verder in de regio zijn verspreid. Leuk!

Zeearend

Heel stiekem hoopte ik dat de zeearend die al een tijdje in de Erlecomse Waard rondhangt, nog even naar deze kant zou afzwaaien maar helaas. Hij liet  zich niet zien, wel de gebruikelijke torenvalken en buizerds. Toch ook altijd de moeite waard.

Verder waren de krenten een mannetje brilduiker en een paartje grote zaagbekken. Die zaten allemaal op de Waal en helaas te ver voor een mooie foto.

Toch nog maar eens terug om die bever te zien te krijgen!

beuningen-uiterwaarden
De Beuningse uiterwaarden zijn een mooi stukje woeste aandoende natuur waar je heerlijk kunt struinen tussen de Galloway runderen en Konik paarden.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.