Doodstil 2

Weinig vogeltrek op het zweefvliegveld Malden

Doodstil.. Het klinkt als de titel van een slechte film, maar het was wederom de realiteit. De afgelopen tijd ben ik helaas nauwelijks op de telpost geweest. Om meerdere redenen. De achtertuin bleek echter een leuke vervanging en daar heb ik regelmatig een halfuurtje in de ochtend geteld. Zo kon ik toch de trek een beetje blijven volgen.

Vanochtend kon ik wel weer eens richting het zweefvliegveld al bleek de timing weer niet geweldig want er werd mist voorspeld. “Nou ja, als ’s ochtends hier het einde van de straat niet te zien is, blijf ik thuis”, dacht ik. “En anders gaan we gewoon”. Dat viel gelukkig mee en ik reed naar Malden. Daar was het grijs en wel wat nevelig, maar zeker niet zo beroerd als aangekondigd. Clemens was er al en had blijkbaar ook de moed gehad toch te gaan.

De windvaan hing weer stil………. De laatste keer, een week of twee geleden, voorspelde dat niet veel goeds. Ook nu was het weer raak: er was nauwelijks een vogel te zien in de lucht. Met veel moeite sprokkelden we 18 soorten bij elkaar. Ondertussen had ook Kees zich bij ons gevoegd. Na een leuke maandag wilde hij ook wel eens meemaken hoe het was als er niets vloog. U vraagt, wij draaien meneer! De humor konden we er allemaal wel van inzien, maar om een uur of tien was het echt toch wel mooi geweest. Ik stak het vliegveld nog over om de klapekster, alias de gemaskerde bandiet, op de foto te zetten. Dat lukte: de klapekster bleef mooi poseren voor de foto op zijn opsporingsbericht.

Onder een opentrekkende hemel reden we weer naar huis op weg hopend dat er de volgende keer weer vogels zouden zijn en niet…………doodstil.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.