Koninginnenpage (1)

Tot vorig jaar had ik nog nooit een Koninginnenpage gezien. Ik weet nog dat ik in mijn jeugd een boekje had, volgens mij van de Rabobank, waarin allerlei zeldzame dieren in Nederland werden besproken. De Koninginnenpage werd daarin als de Heilige Graal van de vlinders beschouwd en dat was hij voor mij als kleine jongen dus ook.

Nu heb ik mij nooit zo in vlinders verdiept, ik ben meer van de vogels, maar ik wist wel dat er bij mij in de regio een plek is waar toch vrij regelmatig waarnemingen worden gedaan. Ik ben er alleen nog nooit naar toe gereden om eens zoeken. Dat wilde ik wel eens gaan doen, het kwam er alleen nog niet van.

Totdat vorig jaar ineens de pages vrijwel overal werden gezien! Zelfs in mijn eigen achtertuin op de vlinderstruik! Ik vind het nog steeds maar bizar, terugdenkend aan dat boekje uit mijn jeugd. En ook dit jaar laten de vlinders zich weer zien, al zijn het er naar mijn gevoel wel minder.

Maar het wordt nog mooier, want een aantal dagen terug vond mijn oudste dochter een rups op de worteltjes in ons groentetuintje. Ik zag het meteen: een rups van de koninginnenpage. Ongelooflijk! De rups staat nu binnen in een mooie pot om de transformatie te kunnen volgen, samen met haar zusje of broertje, want er bleek nog een heel klein rupsje op de plant te zitten. Het experiment met mijn rommelige voortuintje en wilde planten blijkt nu al een succes en levert ook de wilde peen waar ze van eten. Tof hè.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.