Stressklachten? Zorg voor positiviteit oftewel waar word jij blij van?

Zoek bij stress en burn-out naar positiviteit!

Positiviteit. Misschien makkelijk gezegd als je een moeilijke tijd hebt waarin je niet lekker in je vel zit, stress ervaart, geen energie meer hebt en misschien ook nog lichamelijke klachten, dan is het belangrijk om in actie te komen en goed voor jezelf te zorgen.

Je zou eens met je huisarts kunnen gaan praten of overwegen een andere hulpbron in te schakelen om je verder te helpen zoals een counselor of een wandelcoach. Gelukkig kun je zelf ook al veel doen door bijvoorbeeld verbeteringen aan te brengen in je leefgewoonten. Denk maar eens aan eten, slapen en bewegen om je weer fitter te voelen en meer energie te krijgen.

Een geluksmomentje

Maar soms kunnen kleine dingen ook al veel doen. Zo’n momentje waar je weer even blijdschap kunt voelen en energie en waarin je even weg bent uit de stress. Misschien is het een heerlijk diner of een lekkere boswandeling in de zon. Het kan ook een heerlijk avondje uit zijn om je te ontspannen met mensen waar je veel om geeft. Het kan zelfs zo simpel zijn als een muziekstuk. Gewoon een nummer op de radio waardoor je even helemaal weggevoerd wordt en waarvan je blij wordt of de emotie voelt die op dat moment bij je speelt. Muziek is een heel krachtig middel en werkt door in je hele lichaam en geest. In deze tijd van het jaar heeft bijna elke radiozender wel een top duizend of iets dergelijks waarin veel liedjes voorbij komen die je lang niet meer hebt gehoord, maar je wel raken. Welk nummer zou dat voor jou kunnen zijn? Waar doet het je aan denken of herinneren? Geniet er gewoon eens van en ga op zoek naar die muziek waar je weer blij van wordt.

Voor mij is dit er zo een: een heerlijke gitaarsolo van Lindsey Buckingham. Enjoy!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.